לגליה שלום רב ותודה בעד פנייתך לאתר האגודה האורתודונטית,
כמובן מבלי שבדקתי את ביתך, תשובתי תהיה כללית ביותר.
ראשית יש לאבחן את המצב של המנשך הפתוח אצל ביתך: מצב אחד הוא רק על רקע של עמדת השיניים, ואז המנשך הפתוח הינו תוצאה של איזה שהוא הרגל, כגון דחיפת לשון קדימה. המצב האחר הינו תוצאה של גדילה לא תקינה של הלסתות, שאז לרוב מימד הגובה של השליש הקידמי התחתון של הפנים של ביתך יהיה מוגדל.
כמובן שגם הטיפול יהיה שונה. במידה והבעייה הינה דנטלית בלבד, הטיפול יתכן ויהיה יחסית קצר ובו כן יהיה צורך להיעזר בקלינאית תקשורת כדי לנסות ללמד את הלשון לא להידחף אל בין השיניים. במידה והליקוי קשור עם גדילה לא תקינה של הלסתות, כמובן יש לבדוק את מידת החומרה של הליקוי. במידה והליקוי הינו קל יתכן ויהיה ניתן לטפל בו רק בעזרת מכשור אורתודונטי שמושך את השיניים אלו אל אלו, בדיוק כמו בליקוי על רקע דנטלי. במידה והליקוי חמור יותר, יתכן ויהיה צורך להיעזר בניתוח של הלסתות, כדי לתקן את הליקוי.
לא הייתי ממליץ להשאיר את הליקוי ללא טיפול, כי המגע הסיגרי רק על הטוחנות מעביר את כל כוחות הסגר (הלעיסה) על אותן השיניים, דבר שעם הזמן יכול לגרום לבעיות בשיניים אלו.
צר לי שאיני איש בשורות.
לפני שתחליטי איזה טיפול רצוי שביתך תעבור, מומלץ שתקבלי ייעוץ ממספר אורתודונטים מומחים, רצוי לברר האם הם גם מטפלים במקרים הדורשים התערבות ניתוחית. הדבר הזול ביותר בטיפול אורתודונטי הוא הייעוץ הראשוני, וכאמור רצוי לשמוע מספר דעות לפני ההחלטה הסופית.
בברכה חמה והצלחה לביתך בטיפול,
פרופ'' ירוחם זילברמן
Banners
דלג על BannersBanners
דלג על BannersBanners
דלג על Banners